Diverse Collectie Werken Te Bewonderen op de IFPDA Print Fair 2024

De IFPDA Print Fair is teruggekeerd naar de historische Park Avenue Armory voor zijn 31e editie en heeft daarmee een opmerkelijke verschuiving in locatie en planning aangekondigd. Na twee opeenvolgende edities in het najaar in het Javits Center, is de Print Fair nu terug op een geliefde locatie waar het evenement 25 jaar lang plaatsvond. Deze verandering toont niet alleen de passie en flexibiliteit van de organisatoren en exposanten, gezien het feit dat de vorige editie minder dan vier maanden geleden was, maar ook een warm welkom aan een geliefde plek.

De opening van de VIP-avond trok direct enthousiaste verzamelaars, curatoren, kunstenaars en liefhebbers, die in groten getale naar de Armory kwamen. De gedrevenheid was voelbaar toen de deuren om 17.00 uur opengingen en de menigte zich al snel vulde tot een rij die zich buiten tot laat in de avond uitstrekte. Alle aanwezigen waren klaar om zich onder te dompelen in de zorgvuldig samengestelde tentoonstelling van prachtige prints.

De IFPDA Print Fair staat bekend om zijn uitzonderlijke spectrum aan werken en deze editie is daarop geen uitzondering. Van een indrukwekkende houtsnede muurschildering van de Renaissance meester Titiaan tot een frisse lithografie met 12 kleuren van opkomend kunstenaar Jarvis Boyland, er is geen gebrek aan schitterende werken om te bewonderen en aan te schaffen. De Print Fair loopt tot en met zondag 18 februari en we delen hier 8 hoogtepunten van de IFPDA Print Fair 2024.

Het Albuquerque-gebaseerde Tamarind Institute biedt een fantastisch residentieprogramma aan waar hedendaagse kunstenaars uitgenodigd worden om hun printtechnieken gedurende twee weken tot een maand te verbeteren. Deze 12-kleuren lithografie van Jarvis Boyland is het resultaat van zijn residentie in februari 2023. Het werk combineert religieuze iconografie met een eigentijds figuur en straalt uit door het vakmanschap en het gebruik van kleur en techniek. Deze verblindende editie van 30 exemplaren is een uitnodigende kans om het werk van deze snel opkomende kunstenaar te verzamelen voor slechts $3.000.

In de stand van David Zwirner is een bijzondere combinatie te zien van twee hedendaagse grootheden: Vija Celmins en Toba Khedoori. Na de spectaculaire tentoonstelling van Khedoori in de galerie in New York afgelopen herfst, worden nu twee opmerkelijke prints getoond op de Print Fair. Vija Celmins staat bekend om haar gedetailleerde afbeeldingen van zee, lucht en land, terwijl Khedoori indruk maakt met haar minimalistische etsen en lithografieën. Het samenkomen van deze twee technische meesters biedt een boeiend gesprek waarin het aardse wordt verheven tot iets bovennatuurlijks.

Liefhebbers van de New Yorkse schilder Katherine Bradford zullen verheugd zijn om drie gloednieuwe monotypes en een lithografie te kunnen bewonderen op de beurs. Deze kleurrijke werken zijn onderdeel van de serie waarin zwemmers en duikers poëtisch navigeren door diepblauwe en paarse wateren. De verkwikkende kleuren en zachte penseelstreken van Bradford’s schilderijen komen prachtig naar voren in deze werken op papier. De monotypes verschillen van elkaar in kleur en zijn geprijsd tussen de $7.000 en $7.500. De lithografie met de titel “Looking Out to Sea” is geprijsd op $3.500.

De gerenommeerde Carolina Nitsch, die sinds 2000 samenwerkte met Louise Bourgeois, presenteert op de Print Fair een brede selectie van Bourgeois’ werk. Van illustraties en aquarellen uit 1947 tot moderne textielwerken, de stand biedt een overzicht van de veelzijdigheid van Bourgeois’ oeuvre. Van menselijke torso’s tot spinnen en spiralen, het kenmerkende werk van Bourgeois in zwart, wit, blauw en rood is overal te zien.

De Galerie Boisserée uit Keulen presenteert een overzicht van prints en schilderijen van de Britse kunstenaar Tom Hammick. Hammick is even bedreven in beide disciplines en zijn werk toont de groeiende waardering voor printmaking in vergelijking met schilderkunst. Met een reeks werken van 2019 tot 2023, biedt de Print Fair een uitgebreid overzicht van Hammick’s expertise.

Met deze collectie werken op de IFPDA Print Fair 2024 is er voor iedere kunstliefhebber iets bijzonders te zien. Van opkomende kunstenaars tot gevestigde namen, de beurs biedt een unieke kans om hoogwaardige prints te bewonderen en te verzamelen. Mis deze kans niet en breng een bezoek aan de Print Fair voordat deze op 18 februari sluit.

Veelgestelde vragen (FAQ) – IFPDA Print Fair 2024

1. Wat is de IFPDA Print Fair?
De IFPDA Print Fair is een jaarlijks evenement dat een breed scala aan werken op het gebied van printmaking presenteert.

2. Waar vindt de Print Fair plaats?
Dit jaar vindt de Print Fair plaats in de historische Park Avenue Armory in New York City.

3. Is de locatie van de Print Fair veranderd?
Ja, de Print Fair is dit jaar teruggekeerd naar de Park Avenue Armory, nadat het evenement de afgelopen twee jaar in het Javits Center werd gehouden.

4. Hoe lang duurt de Print Fair?
De Print Fair loopt tot en met zondag 18 februari.

5. Wat kan ik verwachten op de Print Fair?
Op de Print Fair worden een breed scala aan prints tentoongesteld, variërend van oude meesters tot werken van hedendaagse kunstenaars.

6. Wie zijn enkele van de kunstenaars die op de Print Fair exposeren?
Enkele van de exposanten op de Print Fair zijn Jarvis Boyland, Vija Celmins, Toba Khedoori, Katherine Bradford, Louise Bourgeois en Tom Hammick.

7. Kan ik kunstwerken kopen op de Print Fair?
Ja, op de Print Fair is het mogelijk om kunstwerken te kopen. De prijzen variëren afhankelijk van het kunstwerk en de kunstenaar.

8. Zijn er bepaalde hoogtepunten die ik niet mag missen?
Enkele hoogtepunten van de Print Fair zijn onder andere de werken van Jarvis Boyland, de combinatie van Vija Celmins en Toba Khedoori, de werken van Katherine Bradford en de presentatie van Louise Bourgeois’ werk door Carolina Nitsch.

Voor meer informatie over de IFPDA Print Fair 2024, kunt u de officiële website bezoeken: www.ifpda.org