Een architectonisch meesterwerk: Het Evans Huis

Het Evans Huis is een architectonisch meesterwerk uit 1961, ontworpen door James Evans als zijn eigen woning in New Canaan, Connecticut. Het huis is een belangrijk voorbeeld van de midcentury-modern stijl en was zelfs opgenomen in de 1961 Modern House Tour.

Het Evans Huis is ontworpen met behulp van een dun-schaal constructiesysteem, wat resulteert in een indrukwekkend vierkant een-verdiepingen tellend huis met een hyperbolisch paraboloïde dak. Dit unieke ontwerp maakt het mogelijk dat het huis bijna volledig open is zonder veel dragende ondersteuningen nodig te hebben. De vloer-tot-plafond beglazing benadrukt nog verder de intentie van Evans om binnen- en buitenleefruimtes naadloos in elkaar over te laten lopen.

Het huis heeft een oppervlakte van 1.600 vierkante voet en beschikt over vijf slaapkamers, drie volledige badkamers en een gastentoilet. Een opvallend kenmerk van het Evans Huis is het ruime perceel van 4,60 hectare, waardoor de woning omgeven is door een prachtige natuurlijke omgeving.

Hoewel er enkele kleine wijzigingen zijn aangebracht, zoals het vervangen van de oorspronkelijke wraparound bank door een reling op het dek, is de essentie van het huis behouden gebleven. Het luchtige effect van het huis wordt extra versterkt door de plafondhoogte, die op sommige plaatsen bijna twee verdiepingen hoog is.

Het Evans Huis is een tijdloos en inspirerend architectonisch juweeltje dat het binnenleven en de natuurlijke omgeving naadloos met elkaar verbindt. Het is een ware weerspiegeling van de visie en het vakmanschap van James Evans, en blijft een iconisch voorbeeld van de midcentury-modern stijl.

Veelgestelde vragen over het Evans Huis

Wat is het Evans Huis?
Het Evans Huis is een architectonisch meesterwerk uit 1961, ontworpen door James Evans als zijn eigen woning in New Canaan, Connecticut.

In welke stijl is het huis ontworpen?
Het Evans Huis is een belangrijk voorbeeld van de midcentury-modern stijl.

Welke bijzondere kenmerken heeft het huis?
Het huis is ontworpen met behulp van een dun-schaal constructiesysteem, met een hyperbolisch paraboloïde dak. Dit maakt het mogelijk dat het huis bijna volledig open is zonder veel dragende ondersteuningen nodig te hebben. Daarnaast benadrukt de vloer-tot-plafond beglazing de naadloze overgang tussen binnen- en buitenleefruimtes.

Hoe groot is het Evans Huis?
Het huis heeft een oppervlakte van 1.600 vierkante voet en beschikt over vijf slaapkamers, drie volledige badkamers en een gastentoilet.

Wat is het bijzondere aan de locatie?
Een opvallend kenmerk van het Evans Huis is het ruime perceel van 4,60 hectare, waardoor de woning omgeven is door een prachtige natuurlijke omgeving.

Zijn er wijzigingen aangebracht in het oorspronkelijke ontwerp?
Hoewel er enkele kleine wijzigingen zijn aangebracht, zoals het vervangen van de oorspronkelijke wraparound bank door een reling op het dek, is de essentie van het huis behouden gebleven.

Wat maakt het Evans Huis bijzonder?
Het Evans Huis is een tijdloos en inspirerend architectonisch juweeltje dat het binnenleven en de natuurlijke omgeving naadloos met elkaar verbindt. Het blijft een iconisch voorbeeld van de midcentury-modern stijl.

Suggested Related Links:
Website van het Evans Huis
Bezoek New Canaan