Studio Paolo Ferrari uit Toronto heeft adembenemende interieurs ontworpen voor een restaurant in het stadscentrum, waarbij ze inspiratie hebben opgedaan uit het werk van filmmakers als Stanley Kubrick en Nancy Meyers.

In tegenstelling tot een typische restaurantindeling is Daphne opgebouwd uit verschillende kamers met elk een eigen identiteit, die verwijzen naar verschillende filmstijlen. Het restaurant is verdeeld over diverse ruimtes, waaronder een grote zaal die is ontworpen om aan te voelen als een filmstudio van Nancy Meyers. Studio Paolo Ferrari heeft geprobeerd elke ruimte een unieke ervaring te laten bieden aan gasten en heeft daarom al het meubilair en de verlichting speciaal ontworpen om het gevoel van uniciteit te versterken.

“Daphne is een verheven en buitengewoon creatieve interpretatie van een Amerikaanse bistro, waarbij het nostalgische gevoel van New England wordt gecombineerd met verwondering en excentriciteit”, aldus Studio Paolo Ferrari. “Deze diep creatieve ruimte is tegelijkertijd intiem en groots, excentriek en sculpturaal, gezellig en experimenteel. Het doet denken aan een groot landgoed dat in de loop der tijd is geëvolueerd.”

Gasten worden verwelkomd in een intieme ruimte met een transparante wijnkast die reikt tot aan het plafond en een glimp biedt van het eetgedeelte daarachter. Vervolgens komen ze in de grote zaal, een indrukwekkende ruimte met een gewelfd plafond en een warme neutrale kleurstelling.

Via een gang met spiegels en een handgeschilderd landschapsmural komen gasten bij een aparte bar. Deze ruimte, die doet denken aan de warme luxe sfeer van een Nancy Meyers-film, is ingericht met meubels die een residentiële uitstraling hebben en een betegelde vloer met een schaakbordpatroon in varsity-stijl.

De Drawing Room, die grenst aan de bar, heeft ook dezelfde oranje kleurstelling en creëert zo een monochrome ruimte. Kovenverlichting achter de lamellen aan de bovenkant van de muren zorgt voor textuur en schaduwen en geeft een vleugje “Cape Cod Americana”.

Het restaurant beschikt ook over een ruim buitenterras met comfortabele gestreepte zitplaatsen, omgeven door groen, en een rij hoge bomen in het midden. Deze botanische thema wordt van binnen naar buiten voortgezet.

Kortom, Daphne is een wereld op zichzelf, klaar om ontdekt te worden. Een bezoek aan deze bar is als het betreden van een perfect ontworpen filmset.

Veelgestelde vragen:

1. Wat is Daphne?
Daphne is een restaurant in het stadscentrum van Toronto, ontworpen door Studio Paolo Ferrari. Het restaurant is opgebouwd uit verschillende kamers met elk een eigen identiteit, geïnspireerd door het werk van filmmakers als Stanley Kubrick en Nancy Meyers.

2. Hoe is Daphne anders dan een typisch restaurant?
In tegenstelling tot een typische restaurantindeling, is Daphne verdeeld over verschillende kamers die verwijzen naar verschillende filmstijlen. Elke ruimte biedt een unieke ervaring aan gasten, waarbij meubilair en verlichting speciaal zijn ontworpen om het gevoel van uniciteit te versterken.

3. Welke filmstijlen en inspiraties zijn gebruikt in het ontwerp?
Het ontwerp van Daphne is geïnspireerd door filmmaker Nancy Meyers en het gevoel van New England. Het restaurant heeft een grote zaal die aanvoelt als een filmstudio van Nancy Meyers, met een warme neutrale kleurstelling. Andere kamers, zoals de bar en de Drawing Room, hebben ook specifieke filmstijlen en kleurstellingen.

4. Wat is de sfeer van Daphne?
Daphne wordt omschreven als een verheven en buitengewoon creatieve interpretatie van een Amerikaanse bistro. Het combineert het nostalgische gevoel van New England met verwondering en excentriciteit. De ruimte is tegelijkertijd intiem en groots, excentriek en experimenteel.

5. Welke unieke kenmerken heeft Daphne?
Daphne heeft een transparante wijnkast die zich uitstrekt tot aan het plafond en een gewelfd plafond in de grote zaal. De bar heeft meubels met een residentiële uitstraling en een betegelde vloer in varsity-stijl. De Drawing Room heeft een monochrome oranje kleurstelling met kovenverlichting achter lamellen aan de bovenkant van de muren.

Sleuteltermen:

– Studio Paolo Ferrari: Het ontwerpbureau uit Toronto dat verantwoordelijk is voor het ontwerpen van Daphne.
– Nancy Meyers: Een filmmaker die als inspiratiebron heeft gediend voor het interieurontwerp van Daphne.
– Uniciteit: Het gevoel van originaliteit en individualiteit dat wordt versterkt door speciaal ontworpen meubilair en verlichting in Daphne.

Suggesties voor gerelateerde links:

Studio Paolo Ferrari: De officiële website van Studio Paolo Ferrari, waar meer informatie te vinden is over hun projecten en ontwerpen.
Stanley Kubrick op IMDb: Stanley Kubrick heeft als inspiratiebron gediend voor het interieurontwerp van Daphne. Hier vind je meer informatie over zijn films.
Nancy Meyers: De officiële website van filmmaker Nancy Meyers, waar je meer kunt ontdekken over haar werk en films.