Een Balans tussen Historie en Moderniteit in een Familiehuis in Melrose

In het huis van het groeiende gezin van Stacey Martin, binnenkort uitgebreid tot vier, wilden de klanten een evenwichtsoefening: een gezinsvriendelijke omgeving die verfijnd voelde, maar geen volledige herinrichting vereiste. “Mijn benadering is om niet alles weg te gooien,” zegt Martin, de oprichter van The Freshmaker gevestigd in Stoneham. “De mooie dingen die je hebt verzameld zijn wat je huis laat zingen.”

Het stel vroeg ook om decoraties die verwijzen naar de oorsprong van het huis. De charmante kenmerken van het gerehabiliteerde Victoriaanse huis uit 1870, zoals de originele glas-in-loodramen en de marmeren schouw, voelden als een bijzaak in het ontwerp. “Het huis heeft goede kenmerken die niet werden benadrukt,” zegt Martin.

De ontwerper transformeerde de zitkamer naast de entree in een eigentijds, maar heel gezellig nest waar het stel aan het einde van de dag tot rust komt. Een stemming-opwekkende muurschildering van rollende wolken past bij de tijd van het huis. “Natuurlijke muurschilderingen zijn erg Victoriaans,” zegt Martin, “dus dit voelt historisch accuraat aan, maar met een moderne twist.”

De ontwerper speelde in op de basistinten van de muurschildering, die haar doen denken aan de gelaagde patina van verf die vaak onder jaren oud behang wordt gevonden. Ze bracht een decoratieve, op klei gebaseerde bruine pleisterlaag van Portola Paints aan op de schoorsteen. De gevlekte behandeling van de Oude Wereld benadrukt het hoge plafond en vormt een aanvulling op de paarse marmeren schouw, waardoor het de blikvanger van de kamer wordt.

Een stevige salontafel met een hamerslag metalen onderstel en een bruin marmeren blad brengt de kleur en het materiaal van de open haard naar het midden van de kamer, terwijl een vintage bijzettafel van Mills 58 in Peabody leeftijd toevoegt. “Het mixen van stijlen zorgt voor een verfijnde en toegankelijke sfeer die past bij het huis en het gezin,” zegt Martin.

De zitkamer loopt over in de formele eetkamer die werd omgetoverd tot een speelkamer. Martin haalde de leren bank van het stel weg uit het erkerkozijn om erachter een speelruimte te creëren. “Achterin gebeurt van alles met kleurrijke chaos – bakken met speelgoed, een fort, een speelkeuken – maar niets daarvan is zichtbaar vanuit de zitkamer of het ontbijtgedeelte,” zegt de ontwerpster.

Kinderen kunnen kleuren aan de salontafel, die volgens Martin geen reden tot vervanging gaf. Ze vond echter wel een tweedehands blauwe console voor het opbergen van knutselspullen. De kleur past bij het glas-in-loodraam, waardoor het niet langer een vreemde eend in de bijt lijkt. Kunstwerken aan de nieuwe galerijwand helpen ook de kleuren in het huis te verweven.

De finishing touch is behang met afbeeldingen van kraanvogels met glinsterende vleugels die door een subtiel landschap vliegen. “Dit onverwachte detail voelt opzettelijk en leuk aan, maar niet kinderachtig, en zal er later chic uitzien wanneer de ruimte weer een eetkamer wordt,” zegt Martin. “We hebben de ruimtes gastvrij gemaakt en in overeenstemming met de elegante architectuur zonder iets te ingrijpends te doen.”

Binnenhuisarchitect: The Freshmaker, thefreshmaker.net

FAQ:

1. Wat was het doel van de klanten bij het ontwerpen van hun huis?
– Het doel was om een gezinsvriendelijke omgeving te creëren die verfijnd aanvoelde, maar geen volledige herinrichting vereiste. Ze wilden ook decoraties die verwezen naar de oorsprong van het huis.

2. Welke kenmerken van het gerehabiliteerde Victoriaanse huis uit 1870 werden benadrukt in het ontwerp?
– De originele glas-in-loodramen en de marmeren schouw werden benadrukt in het ontwerp.

3. Hoe werd de zitkamer naast de entree getransformeerd?
– De zitkamer werd getransformeerd in een eigentijds, maar heel gezellig nest waar het stel aan het einde van de dag tot rust komt. Er werd een stemming-opwekkende muurschildering van rollende wolken aangebracht, die past bij de tijd van het huis.

4. Welk meubilair werd toegevoegd aan de zitkamer?
– Er werd een stevige salontafel met een hamerslag metalen onderstel en een bruin marmeren blad toegevoegd, evenals een vintage bijzettafel van Mills 58.

5. Wat werd er gedaan met de formele eetkamer?
– De formele eetkamer werd omgetoverd tot een speelkamer. De leren bank werd verwijderd om plaats te maken voor een speelruimte.

6. Welke kleurrijke toevoegingen werden er gemaakt in de speelruimte?
– Er werden kunstwerken aan de nieuwe galerijwand toegevoegd, evenals een tweedehands blauwe console voor het opbergen van knutselspullen.

7. Wat was de finishing touch van het ontwerp?
– De finishing touch was behang met afbeeldingen van kraanvogels met glinsterende vleugels die door een subtiel landschap vliegen.

Definitions:

– Verfijnd: elegant of stijlvol.
– Herinrichting: het opnieuw inrichten of aanpassen van een ruimte.
– Glas-in-loodramen: ramen met stukjes gekleurd glas die met loodstrips aan elkaar zijn verbonden.
– Gevel: de buitenkant van een gebouw.
– Victorian: betrekking hebbend op of kenmerkend voor de Victoriaanse periode in de architectuur en interieurontwerp.

Suggested related link:
The Freshmaker