Fotograaf Beroofd van $16.000 aan Camera Apparatuur tijdens Treinreis

Een fotograaf die altijd zeer alert is, werd bestolen van $16.000 aan camera apparatuur, recht onder zijn neus. In een video die hij twee weken geleden publiceerde, vertelt de bekende portretfotograaf en YouTuber Manny Ortiz hoe zijn camera uitrusting ter waarde van duizenden dollars werd gestolen terwijl hij met de trein van Rome naar Venetië reisde in Italië.

Ortiz zegt dat hij nooit had gedacht dat hij slachtoffer zou kunnen worden van een beroving, omdat hij een “hyper-alert persoon” is die “hyper-bewust” is van zijn omgeving. De fotograaf heeft zelfs “wetshandhavingservaring” omdat hij eerder als politieagent heeft gewerkt. Ortiz legt uit dat hij op een contentreis in Italië was en al zijn favoriete apparatuur in zijn handbagage had meegenomen om de gesponsorde video’s op te nemen. Dit omvatte onder andere een Sony FX3 camera, een Sony ZV-E1, GoPro-camera’s, een overvloed aan lenzen en meer dan $2.000 aan nieuwe Peter Mckinnon-filters.

Ortiz zat in de trein met zijn handbagage vol camera apparatuur direct naast hem in het bagagerek. De fotograaf legt uit dat hij aan het editen was op zijn laptop, maar dat hij altijd aandacht had voor wat er om hem heen gebeurde. Tijdens de reis stapte er een bebaarde man in de trein en ging twee stoelen voor Ortiz zitten. De man keek echter veel om zich heen, vooral naar Ortiz.

Tijdens zijn reis naar Italië merkte de fotograaf op dat vreemden daar meer naar mensen staren dan in de Verenigde Staten. Ortiz dacht dat het kijken daar cultureel gezien minder onbeleefd werd beschouwd. Desondanks begon Ortiz zich steeds meer zorgen te maken over de passagier tijdens de treinreis. Uiteindelijk stapte de bebaarde man uit de trein, maar hij ging direct buiten het raam van Ortiz staan. De man sprak met iemand aan de telefoon op het treinperron, maar bleef naar Ortiz kijken. Op het moment dat de trein vertrok naar de volgende halte, merkte Ortiz op dat de bebaarde man niet terug naar de trein kwam, wat vreemd was.

De trein vertrok uiteindelijk, maar toen Ortiz naar rechts keek, realiseerde hij zich dat zijn handbagage vol dure camera apparatuur nergens te vinden was. Ortiz raakte begrijpelijkerwijs “in paniek”. Hij zegt dat hij op advies van het treinpersoneel de hele trein heeft doorzocht, maar hij kon zijn handbagage nergens vinden en wist dat het gestolen was. Ortiz heeft de beroving gemeld bij de Italiaanse politie. Helaas konden de autoriteiten geen camerabeelden van de trein vinden, dus Ortiz heeft nooit ontdekt hoe zijn camera apparatuur is gestolen. Gelukkig kon de fotograaf het grootste deel van zijn apparatuur terugkrijgen met behulp van zijn verzekering toen hij terugkeerde naar de Verenigde Staten.

Maar hij had geen camera-uitrusting meer om de gesponsorde video’s in Italië op te nemen. In plaats daarvan moest hij vertrouwen op de camera van zijn smartphone tijdens de reis. “Zonder die verzekering zou ik er slecht voor hebben gestaan,” zegt Ortiz over het incident. “En ik heb de mentaliteit dat zoiets waarschijnlijk niet met mij zal gebeuren. Ik ben veel te waakzaam, ik ben veel te voorzichtig.”

Ortiz speculeert dat de bebaarde man samenwerkte met een partner in de trein en dat ze samenwerkten om zijn handbagage vlak voor zijn ogen te beroven. De fotograaf gelooft dat de beroving in enkele seconden moet hebben plaatsgevonden. Ortiz hoopt dat het delen van zijn ervaring andere fotografen zal aanmoedigen om niet zo “naïef” te zijn als hij. Ortiz waarschuwt dat dit iedereen kan overkomen en adviseert andere fotografen om nooit te bezuinigen op cameraverzekering.

Een fotograaf werd bestolen van $16.000 aan camera apparatuur terwijl hij met de trein reisde in Italië. Hij dacht nooit slachtoffer te kunnen worden van een beroving vanwege zijn alertheid en bewustzijn van zijn omgeving.

Manny Ortiz, bekende portretfotograaf en YouTuber, was op een contentreis in Italië en had al zijn favoriete apparatuur in zijn handbagage bij zich, inclusief een Sony FX3 camera, een Sony ZV-E1, GoPro-camera’s, lenzen en filters.

Tijdens de treinreis merkte Ortiz een bebaarde man op die veel naar hem keek. Hoewel mensen in Italië meer naar anderen kijken dan in de Verenigde Staten, begon Ortiz zich zorgen te maken over deze passagier. De bebaarde man stapte uiteindelijk uit de trein, maar bleef naar Ortiz kijken. Toen Ortiz naar rechts keek, ontdekte hij dat zijn handbagage met camera apparatuur was verdwenen.

Ortiz meldde de diefstal bij de Italiaanse politie, maar er waren geen camerabeelden beschikbaar om te laten zien hoe de camera apparatuur was gestolen. Gelukkig kon hij het grootste deel van zijn apparatuur terugkrijgen via zijn verzekering toen hij terugkeerde naar de Verenigde Staten.

Ortiz had echter geen camera-uitrusting meer om zijn gesponsorde video’s in Italië op te nemen en moest vertrouwen op de camera van zijn smartphone. Hij benadrukt het belang van het hebben van een goede cameraverzekering en waarschuwt andere fotografen om niet naïef te zijn en voorzichtig te blijven.

Ortiz vermoedt dat de bebaarde man heeft samengewerkt met een partner in de trein om zijn handbagage onopgemerkt te stelen. Hij deelt zijn ervaring in de hoop andere fotografen bewust te maken van de gevaren en hen aan te moedigen om voorzorgsmaatregelen te nemen.

Belangrijke termen:
– Camera apparatuur: de technische apparaten en accessoires die gebruikt worden om foto’s en video’s te maken.
– Handbagage: de persoonlijke bagage die passagiers in de trein bij zich mogen hebben.
– Cameraverzekering: een verzekering die dekking biedt voor schade, verlies of diefstal van camera apparatuur.

Verwante links:
Website van Manny Ortiz
Website van Sony
Website van GoPro