Jiseon Lee Isbara benoemd tot nieuwe president van de School of the Art Institute of Chicago

De School of the Art Institute of Chicago heeft donderdag aangekondigd dat Jiseon Lee Isbara haar nieuwe president zal worden, waarmee ze de tweede vrouw en eerste vrouw van kleur zal zijn die deze rol op zich neemt in de 158-jarige geschiedenis van het college. Lee Isbara, geboren in Seoul, Zuid-Korea, is momenteel de provoost van het Otis College of Art and Design in Los Angeles.

Tijdens haar dienst bij het Otis College heeft Lee Isbara een herziening van het curriculum geïmplementeerd om de onderwijspraktijken beter af te stemmen op mentale gezondheid en carrièrevoorbereiding van studenten. Bovendien heeft ze de diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit van de school versterkt. Het SAIC meldde in een verklaring aan de Tribune dat ze onder de indruk waren van Lee Isbara’s passie, toewijding en creativiteit als leider in het hoger onderwijs en als kunstenaar tijdens het zoekproces.

Lee Isbara heeft een masterdiploma in textiel behaald aan de Ewha Womans University in Seoul en een Master of Fine Arts in vezels aan de Colorado State University. Ze heeft verschillende functies bekleed bij het Oregon College of Art and Craft, waaronder interim-president, decaan van academische zaken en hoofd van de Fibers Department.

De School of the Art Institute of Chicago benadrukte dat Lee Isbara diepgaand inzicht heeft in de innovaties en ontwikkelingen die effectief onderwijs en leren stimuleren, en dat ze de instelling zal begeleiden in haar volgende hoofdstuk.

In een verklaring prees Lee Isbara de diversiteit, gemeenschap, filosofieën, pedagogieën en doelen van de School of the Art Institute of Chicago. Ze beloofde zich onvermoeibaar in te zetten voor de toekomst van de studenten en de talenten van het personeel en docenten te vieren, terwijl ze de opmerkelijke wereldwijde gemeenschap van de school versterkt, die een verschil maakt in kunst, design, onderwijs en daarbuiten.

Naast haar rol als president is Lee Isbara ook een kunstenaar. Haar textielwerk, dat vaak de complexiteit van de huidige culturele discussie belicht vanuit het perspectief van haar ervaringen als immigrant van kleur, is te zien geweest in zowel nationale als internationale tentoonstellingen.

De huidige president van SAIC, Elissa Tenny, gaat dit jaar met pensioen. Lee Isbara’s termijn zal ingaan op 16 juli.

Veelgestelde vragen (FAQ):

1. Wie is Jiseon Lee Isbara?
Jiseon Lee Isbara is de nieuwe president van de School of the Art Institute of Chicago. Ze is de tweede vrouw en de eerste vrouw van kleur die deze rol op zich zal nemen in de geschiedenis van het college.

2. Wat is de achtergrond van Lee Isbara?
Lee Isbara is geboren in Seoul, Zuid-Korea. Ze heeft een masterdiploma in textiel behaald aan de Ewha Womans University in Seoul en een Master of Fine Arts in vezels aan de Colorado State University. Ze heeft verschillende functies bekleed bij het Oregon College of Art and Craft.

3. Wat heeft Lee Isbara bereikt bij het Otis College of Art and Design?
Tijdens haar dienst bij het Otis College heeft Lee Isbara het curriculum herzien om de onderwijspraktijken beter af te stemmen op de mentale gezondheid en carrièrevoorbereiding van studenten. Ze heeft ook gewerkt aan het versterken van de diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit van de school.

4. Welke positie neemt Lee Isbara in bij de School of the Art Institute of Chicago?
Lee Isbara wordt de president van de School of the Art Institute of Chicago.

5. Wanneer begint Lee Isbara haar termijn?
Lee Isbara’s termijn als president begint op 16 juli.

Definities:

– Provost: decaan of bestuurslid met verantwoordelijkheid voor academische zaken en toezicht op faculteit en curriculum.
– Fibers Department: afdeling waar textielgerelateerde studierichtingen worden aangeboden.

Gerelateerde links:
saic.edu – Website van de School of the Art Institute of Chicago. Dit is de hoofddomeinlink van de school, waar u meer informatie kunt vinden over de instelling en haar programma’s.