Jonge ondernemers verbinden kunstenaars van over de hele wereld met Stowe

Jack Morris en Alexandra Weathers, eigenaren van de Robert Paul Galleries in Stowe. Foto met dank aan Vermont Small Business Development Center.

Bijna 35 jaar lang is Robert Paul Galleries het hart geweest van de bruisende gemeenschap van kunstenaars in Stowe. Dus toen de oorspronkelijke eigenaars, Robert en Gail O’Toole, afgelopen mei met pensioen gingen, zagen de inwoners Jack Morris en Alexandra Weathers de kans om het bedrijf over te nemen en voort te bouwen op het decennialange erfgoed van de O’Tooles, waarbij kunstenaars van over de hele wereld verbinding maken met de grootste stad van Vermont.

Met slechts 22 en 23 jaar oud, gingen Morris en Weathers van start om de galerij te runnen met drie specifieke doelen in gedachten: mensen samenbrengen door middel van kunst, een sterke aanwezigheid hebben in de zich ontwikkelende kunstscene van Vermont, en een ervaringsgerichte galerij creëren met werken van zowel opkomende als doorgewinterde kunstenaars.

“Ik was geïnspireerd om ons eigen bedrijf te kopen, zodat ik onafhankelijk kon zijn”, zei Morris. “Ik streef ernaar het meeste te bereiken wat ik kan als het gaat om dingen waar ik van houd, zoals kunst en fotografie. Het bezitten van onze eigen galerij stelt ons in staat om onze innovatieve ideeën te implementeren terwijl we sociaal en betrokken zijn bij de gemeenschap.”

Morris, een professionele fotograaf, en Weathers, een liefhebber van kunstgeschiedenis, waren zelfverzekerd over hun kennis van de creatieve kant van het bedrijf, maar wilden meer leren over de financiële aspecten van het vak.

Dat is toen ze besloten om contact op te nemen met het Vermont Small Business Development Center en Charles Ininger, de zakelijke adviseur van het centrum voor de graafschappen Lamoille en Washington.

“We hadden over het centrum gehoord van een familielid en dachten dat het zinvol zou zijn om begeleiding te hebben bij het navigeren door het aankoopproces”, legde Morris uit. “Charley was behulpzaam, deskundig en altijd responsief naar ons toe.”

“Het was een genoegen om met Jack aan het project te werken”, zei Ininger. “Hij stond open voor advies en was zeer grondig tijdens het onderhandelen over hun huurcontract. Samen hebben we gewerkt aan het tot stand brengen van een verbinding tussen de huurtermijn die nodig was om aan de voorwaarden van de geldschieter te voldoen en het bevorderen van de aankoop.”

Sinds ze eigenaar zijn van de galerij aan 394 Mountain Road, hebben Morris en Weathers hun zakelijke vaardigheden aangescherpt en hun netwerk van kunstenaars uitgebreid, van wie het werk geschikt zou zijn voor tentoonstellingen in de galerij. De tentoonstellingen omvatten kunstfotografie, originele schilderijen en beeldhouwwerken.

De galerij organiseert ook een breed scala aan tentoonstellingen, evenementen en cursussen die openstaan voor de gemeenschap.

Morris plant en leidt evenementen en tentoonstellingen, waarbij hij zijn ervaring in klantrelaties gebruikt om hun reputatie op het gebied van uitzonderlijke klantenservice te versterken. Weathers maakt gebruik van haar uitgebreide kennis van de kunstwereld om nieuwe kunstenaars te ontdekken en het interne functioneren van de galerij te beheren.

Wat brengt de toekomst voor deze opkomende ondernemers?

“Mijn familieachtergrond ligt in de kunstwereld”, zei Weathers. “Ik heb vroeg geleerd wat de uitdagingen zijn van het bezitten en runnen van een kunstgalerij, en ik ben zo enthousiast dat we dit op onze eigen manier kunnen doen.

“We hebben een sterke basis die we kunnen vormen naar onze eigen visie, waardoor we nieuw leven in het bedrijf kunnen blazen. We kijken er echt naar uit om meer interessante, eigentijdse kunst aan de galerij toe te voegen, zodat de gemeenschap en bezoekers ervan kunnen genieten.”

En, zo wordt ons verteld, zullen ze ook een nieuwe naam debuteren die past bij de nieuwe eigenaren.

Meer informatie is te vinden op robertpaulgalleries.com of volg hen op Facebook of Instagram.

Voor meer informatie en hulpbronnen voor kleine ondernemers, bezoek vtsbdc.org.

FAQ Sectie:

1. Wie zijn de eigenaren van Robert Paul Galleries in Stowe?
Jack Morris en Alexandra Weathers zijn de eigenaren van Robert Paul Galleries in Stowe.

2. Hoelang heeft Robert Paul Galleries bestaan en wat is hun doel?
Robert Paul Galleries is bijna 35 jaar lang het hart van de bruisende kunstenaarsgemeenschap in Stowe geweest. Het doel van de galerij is om mensen samen te brengen door middel van kunst, een sterke aanwezigheid te hebben in de kunstscene van Vermont en een ervaringsgerichte galerij te creëren met werken van opkomende en ervaren kunstenaars.

3. Hoe oud waren Jack Morris en Alexandra Weathers toen ze de galerij overnamen?
Jack Morris en Alexandra Weathers waren respectievelijk 22 en 23 jaar oud toen ze de galerij overnamen.

4. Waarom wilden Morris en Weathers hulp krijgen van het Vermont Small Business Development Center?
Morris en Weathers wilden meer leren over de financiële aspecten van het runnen van een galerij en besloten daarom contact op te nemen met het Vermont Small Business Development Center.

5. Wie was de zakelijke adviseur van het Vermont Small Business Development Center voor Morris en Weathers?
Charles Ininger was de zakelijke adviseur van het Vermont Small Business Development Center voor Morris en Weathers.

6. Hoe hebben Morris en Weathers hun zakelijke vaardigheden aangescherpt sinds ze de galerij hebben overgenomen?
Sinds ze eigenaar zijn van de galerij, hebben Morris en Weathers hun zakelijke vaardigheden aangescherpt en hun netwerk van kunstenaars uitgebreid. Ze hebben ook tentoonstellingen, evenementen en cursussen georganiseerd die openstaan voor de gemeenschap.

7. Wat zijn de plannen voor de toekomst van Morris en Weathers?
Morris en Weathers willen nieuw leven in het bedrijf blazen door interessante, eigentijdse kunst aan de galerij toe te voegen. Ze zijn enthousiast om hun eigen visie vorm te geven en de gemeenschap en bezoekers te laten genieten van de galerij.

Definitions:

1. Galerij – Een plaats waar kunstwerken, zoals schilderijen en beeldhouwwerken, tentoongesteld en verkocht worden.

2. Kunstenaarsgemeenschap – Een groep kunstenaars die met elkaar verbonden zijn door hun interesse in kunst. Ze delen vaak artistieke kennis, ondersteunen elkaar en werken samen aan projecten.

3. Financiële aspecten – De aspecten die te maken hebben met het beheer en de planning van financiën binnen een bedrijf, zoals inkomsten, uitgaven, boekhouding en financiële rapportage.

Suggested Related Links:
robertpaulgalleries.com
Facebook
Instagram
vtsbdc.org