Leegstaande Oceanwide Plaza Towers in Los Angeles blijven een uitdaging voor de stad

De Oceanwide Plaza Towers in het hart van Los Angeles, ooit bedoeld als luxueuze wolkenkrabbers voor de rijken en beroemdheden, blijven treurig genoeg een bron van problemen. In plaats van nieuwe bewoners aan te trekken, hebben de onafgewerkte torens vandalen aangetrokken. Het misbruik van de gebouwen heeft ertoe geleid dat de politie dag en nacht moet patrouilleren en talloze arrestaties heeft verricht sinds de graffiti-plaag begon. “Honderden graffiti-artiesten met tienduizenden spuitbussen moeten hiervoor verantwoordelijk zijn,” zegt graffiti-expert Michael Delahaut.

Maar er is een groter probleem, namelijk het gevaarlijke gedrag dat plaatsvindt in de torens. Een video ging viraal waarin mensen parachutesprongen vanaf de toren. “Het is extreem gevaarlijk dat mensen zich in dat gebouw bevinden,” waarschuwde burgemeester Karen Bass. “Als deze plek niet snel wordt afgesloten, zal er gegarandeerd een tragedie plaatsvinden.” Het stadsbestuur overweegt een motie van $3 miljoen aan te nemen om het terrein op te ruimen, een nieuwe omheining te plaatsen en mogelijk particuliere beveiliging in te zetten bij de zogenaamde Graffiti Towers, tegenover het Crypto.com Arena. De stad wil echter niet opdraaien voor de kosten. “De eigenaar van het gebouw moet verantwoordelijk worden gehouden en de stad moet elke uitgegeven cent vergoed krijgen,” aldus Bass. Het probleem is echter dat Oceanwide Inc., het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de bouw, failliet is.

De Chinese ontwikkelaars hadden oorspronkelijk plannen voor appartementen, een hotel en een winkelcentrum op de locatie. Maar in 2019, vier jaar na de start van de bouw, raakte Oceanwide Inc. door zijn geld heen en ging het failliet. De stad heeft aangegeven dat zij het gebouw zal beveiligen en hoopt de kosten te kunnen verhalen op de eigenaren, mochten zij dit niet zelf doen voor zaterdag. “Ik houd mijn adem niet in,” zegt raadslid Kevin de Leon, eraan toevoegend dat de stad tot nu toe niet in staat is geweest om de kosten op de eigenaren te verhalen. De leegstaande Oceanwide Plaza Towers blijven dus een uitdaging voor de stad Los Angeles.

FAQ:

1. Wat is er aan de hand met de Oceanwide Plaza Towers in Los Angeles?
De Oceanwide Plaza Towers zijn onafgewerkte wolkenkrabbers die vandalen aantrekken en waar gevaarlijk gedrag plaatsvindt.

2. Wat voor soort problemen hebben de gebouwen veroorzaakt?
De gebouwen hebben geleid tot veel graffiti, vandalisme en gevaarlijk gedrag, zoals het parachutespringen vanaf de torens.

3. Hoe reageert de politie op het misbruik van de gebouwen?
De politie patrouilleert dag en nacht om de veiligheid te handhaven en heeft talloze arrestaties verricht sinds de graffiti-plaag begon.

4. Wie wordt verantwoordelijk gehouden voor de kosten om het terrein op te ruimen en te beveiligen?
De stad overweegt een motie van $3 miljoen aan te nemen om het terrein op te ruimen en een nieuwe omheining te plaatsen. Ze willen de kosten verhalen op de eigenaar van het gebouw.

5. Wie is verantwoordelijk voor de bouw van de Oceanwide Plaza Towers?
Oceanwide Inc., een Chinees bedrijf, was verantwoordelijk voor de bouw, maar is failliet.

Definitions:
– Oceanwide Plaza Towers: Onafgewerkte wolkenkrabbers in het hart van Los Angeles.
– Graffiti-expert: Een expert op het gebied van graffiti.
– Motie: Een formeel voorstel om actie te ondernemen, vaak met betrekking tot overheidsbesluiten.

Related links:
Oceanwide Plaza
Crypto.com Arena