Ontdek de Schoonheid van Territoire Charlevoix: Een Unieke Ervaring in de Canadese Wildernis

Atelier L’Abri heeft Territoire Charlevoix geïntroduceerd, een uniek concept van ervaringscamping in de Canadese wildernis. Deze uitgestrekte boslocatie ligt tussen La Malbaie en Baie-Saint-Paul en biedt spectaculaire panoramische uitzichten op de prachtige Charlevoix-regio van Quebec en haar oneindige landschap.

De unieke ervaring die Territoire biedt, heeft de ontwerpers geïnspireerd om een architectonische reactie te ontwikkelen die diep beïnvloed is door de omgeving. Dit resulteerde in een reeks structuren die eenvoudig maar gevarieerd zijn, bekend maar ongebruikelijk. Deze site-gerichte constructies integreren zich minimalistisch in perfecte harmonie met de natuurlijke omgeving. Ze bieden rust, comfort, veiligheid, ontsnapping en entertainment.

Territoire is het hele jaar geopend, zodat bezoekers kunnen genieten van de verschillende landschappen en activiteiten die elk seizoen in de regio biedt. De vijf kleine, autonome schuilplaatsen van Territoire bieden een intieme ontmoeting met de natuur in volledig comfort, zowel in de zomer als in de winter. Ze combineren rustiek en modern design en bieden warme en functionele ruimtes die bevorderlijk zijn voor rust en ontsnapping.

De schuilplaatsen zijn compact en functioneel ontworpen om de impact op het milieu te minimaliseren, terwijl het interieur optimaal is ontworpen om een ruime en comfortabele leefruimte te bieden. Ze zijn uitgerust met een kitchenette, een eettafel, een houtkachel en een groot bed voor een raam met uitzicht. Hoogteverschillen in de vloer creëren een scheiding tussen het keuken- en slaapgedeelte, terwijl een overdekt buitengebied naast het interieur volume beschutting biedt en een beschermde entree voor de bewoners.

Het interieurontwerp is strak en warm, met geïntegreerde meubelmodules die zijn ontworpen om de ruimte optimaal te benutten. Het gebruik van economische en gestandaardiseerde materialen, zoals multiplex, draagt bij aan de moderne uitstraling van het interieur. De buitenruimte van de schuilplaatsen wordt aangevuld met een vuurplaats, een houten logeershuisje en een houten droogtoilet.

Naast de schuilplaatsen biedt Territoire Charlevoix ook kampeerervaringen in de archipels – kleine groepen houten platforms klaar om te kamperen. Deze platforms bieden meer privacy en bevinden zich in de buurt van panoramische schuilplaatsen op de bergflanken. Deze schuilplaatsen zijn het hart van de archipels en bieden ruimte voor gemeenschappelijke activiteiten en indrukwekkende uitzichten op de omgeving.

Het ontvangstgebouw dient als uitvalsbasis voor kampeerders, wandelaars en andere bezoekers die deelnemen aan de verschillende buitenactiviteiten op het terrein. Het gebouw is verdeeld in twee delen, met aan de ene kant de “Oui Oui” forest buvette en aan de andere kant een sanitair blok. Hier kunnen bezoekers genieten van goed eten en verse lucht, zowel binnen in het warme eetgedeelte als buiten op het lange terras.

Bezoekers van Territoire Charlevoix worden uitgenodigd om de plaats op rustige wijze te ontdekken en zich volledig onder te dompelen in het territorium. Het combineert schoonheid, comfort en eenvoud, waardoor lichaam en geest in harmonie met de natuur kunnen komen. De afgelegen structuren in het bos bieden mogelijkheden om te verdwalen en zichzelf te vinden, en om nieuwe perspectieven op de natuur en onszelf te verkennen.

FAQ

Wat is Territoire Charlevoix?
Territoire Charlevoix is een uniek concept van een ervaringscamping in de Canadese wildernis. Het is gelegen tussen La Malbaie en Baie-Saint-Paul en biedt spectaculaire uitzichten op de Charlevoix-regio van Quebec.

Wat voor soort ervaring biedt Territoire?
Territoire biedt een unieke ervaring om volledig in contact te komen met de natuur. Het combineert rust, comfort, veiligheid, ontsnapping en entertainment.

Zijn de schuilplaatsen het hele jaar geopend?
Ja, Territoire is het hele jaar door geopend, zodat bezoekers kunnen genieten van de verschillende landschappen en activiteiten die elk seizoen in de regio biedt.

Wat zijn de voorzieningen in de schuilplaatsen?
De schuilplaatsen zijn compact en functioneel ontworpen en bieden een kitchenette, een eettafel, een houtkachel en een groot bed bij een raam met uitzicht.

Wat is er nog meer beschikbaar naast de schuilplaatsen?
Naast de schuilplaatsen biedt Territoire Charlevoix ook kampeerervaringen in de archipels – kleine groepen houten platforms klaar om te kamperen.

Wat is het ontvangstgebouw?
Het ontvangstgebouw is de uitvalsbasis voor kampeerders, wandelaars en andere bezoekers. Het heeft een eetgedeelte en een sanitair blok.

Wat is het doel van Territoire Charlevoix?
Het doel van Territoire Charlevoix is om bezoekers in harmonie met de natuur te laten komen en hen de mogelijkheid te bieden om nieuwe perspectieven op de natuur en zichzelf te verkennen.

Belangrijke termen en jargon

– La Malbaie: Een plaats in de Charlevoix-regio van Quebec, Canada.
– Baie-Saint-Paul: Een stad in de Charlevoix-regio van Quebec, Canada.
– Charlevoix-regio: Een regio in de provincie Quebec, Canada.

Gerelateerde links

Atelier L’Abri – Officiële website van Atelier L’Abri, de ontwerpers van Territoire Charlevoix.