Pagola 3023 Apartments: Een Topologische Integratie met Buren

De PAGOLA 3023 Building, ontworpen door Arq. Pablo Szames en Arq. Andres Gava, is gelegen in de wijk Pocitos in Montevideo. Het gebouw bevindt zich op een smal perceel tussen twee andere gebouwen en heeft 15 eenheden verspreid over 4 niveaus, met daarboven een dakterras met een solarium en barbecue ruimtes.

Het ontwerp van het gebouw is gebaseerd op een topologische integratie met de omliggende gebouwen. Het maakt gebruik van 3 binnenplaatsen – een toegangsplaats, een contemplatieve binnenplaats en een privébinnenplaats – om de ruimtes te kwalificeren en karakter te geven. De verticale ontwikkeling van het gebouw bevindt zich op een middenniveau ten opzichte van de straat, waardoor privacy en visuele continuïteit worden gematigd en gefilterd.

De ingang van het gebouw begint met een tuin binnenplaats, die iets lager ligt dan het straatniveau. Vervolgens gaat het over in open overdekte ruimtes, waar de grens tussen interieur en exterieur vervaagt. Dit creëert een naadloze overgang tussen de twee.

De materialisatie van het gebouw is erop gericht om het interieurlicht en de privacy te combineren met de buitenruimtes. Het gebruikt zichtbaar beton en geperforeerde metalen vouwpanelen om het dynamische karakter van de architectuur te benadrukken. De bewoners hebben de controle over de levendige gevel.

Met zijn topologische integratie en flexibele ontwerp benadert de PAGOLA 3023 Building de stedenbouwkundige situatie van de buurt op een vernieuwende manier. Het creëert visuele en ruimtelijke continuïteit, terwijl het toch privacy biedt aan de bewoners. Dit gebouw staat op zichzelf als een uniek architectonisch statement in de wijk Pocitos.

Frequently Asked Questions (FAQ)

1. Wat is de locatie van het PAGOLA 3023 Building?
Het PAGOLA 3023 Building is gelegen in de wijk Pocitos in Montevideo.

2. Wat is het ontwerpconcept van het gebouw?
Het ontwerpconcept van het gebouw is gebaseerd op een topologische integratie met de omliggende gebouwen. Het maakt gebruik van 3 binnenplaatsen om de ruimtes te kwalificeren en karakter te geven.

3. Hoeveel eenheden zijn er in het gebouw?
Het gebouw heeft 15 eenheden verspreid over 4 niveaus.

4. Welke voorzieningen zijn er op het dakterras?
Het dakterras heeft een solarium en barbecue ruimtes.

5. Wat is de ingang van het gebouw?
De ingang van het gebouw begint met een tuin binnenplaats, die iets lager ligt dan het straatniveau.

6. Welke materialen worden gebruikt in de constructie van het gebouw?
Het gebouw maakt gebruik van zichtbaar beton en geperforeerde metalen vouwpanelen om het dynamische karakter van de architectuur te benadrukken.

Definitions:
– Arq.: afkorting voor “arquitecto” (architect)
– Solarium: een open ruimte waar men van de zon kan genieten
– Barbecue: een faciliteit voor het bereiden van voedsel op een open vuur of een grill

Related links:
Uruguay.com
Montevideo.gub.uy