Troy City School District Celebrates Juneteenth with Arts & Essay Contest

In de Troy City School District hebben leraren de Juneteenth-viering geïntroduceerd door middel van een creatieve en leuke activiteit in de vorm van een kunst- en essaywedstrijd. Het winnende werk was een gedicht dat de lezers een inkijkje gaf in het leven van een slaaf. De inzendingen varieerden van gedichten tot schilderijen en werden met enthousiasme ontvangen door de leerlingen.

Atiqah Umarmukhtar, een van de winnaars, is nu bezig met het maken van poppen die bedekt zijn met de kleuren van Juneteenth. Deze poppen worden verkocht, en de opbrengsten worden verdeeld onder de kinderen die hebben deelgenomen aan de wedstrijd. Deze originele en creatieve manier om geld in te zamelen voor de kinderen is een kenmerkend voorbeeld van het succes van het programma.

De Juneteenth-kunst- en essaywedstrijd is een van de vele initiatieven die voortkomen uit het gezamenlijke project ‘Together We Rise’ van de Troy Teachers Association. Docenten Tina Wilcox en Carrie Dwyer hebben samen hard gewerkt om dit programma te realiseren en zijn van mening dat het van onschatbare waarde is voor de hele gemeenschap.

Het belangrijkste doel van deze activiteiten is om de geschiedenis van Juneteenth te delen en bewustzijn te creëren bij de leerlingen. Hoewel Juneteenth nog geen vast onderdeel is van het lesprogramma, zorgen deze activiteiten ervoor dat de betekenis ervan steeds meer bekendheid krijgt.

De Troy City School District is trots op de creativiteit en betrokkenheid van de leerlingen en blijft zich inzetten om belangrijke historische gebeurtenissen als Juneteenth onder de aandacht te brengen. Het succes van de kunst- en essaywedstrijd en de positieve impact ervan tonen aan dat dergelijke initiatieven van onschatbare waarde zijn voor het onderwijs en de gemeenschap als geheel.

Lees meer over het Together We Rise-programma en bekijk de inspirerende video van Faith King’s verhaal om een volledig beeld te krijgen van de impact van deze activiteiten. De Troy City School District blijft streven naar inclusief en bewustmakend onderwijs.

Veelgestelde vragen

Wat is de Juneteenth-viering?
Juneteenth is een viering die de afschaffing van de slavernij in de Verenigde Staten viert. Het vond plaats op 19 juni 1865, toen de laatste groep slaven in Texas werd bevrijd.

Wat is de Troy City School District?
De Troy City School District is een schooldistrict in de stad Troy, gelegen in de staat New York, Verenigde Staten. Het district biedt onderwijs aan leerlingen van verschillende leeftijden.

Wat houdt de Juneteenth-kunst- en essaywedstrijd in?
De Juneteenth-kunst- en essaywedstrijd is een activiteit georganiseerd door leraren in de Troy City School District. Leerlingen kunnen deelnemen door kunstwerken of essays in te dienen die verband houden met Juneteenth.

Wat is het Together We Rise-programma?
Het Together We Rise-programma is een gezamenlijk project van de Troy Teachers Association. Het heeft als doel om historische gebeurtenissen zoals Juneteenth onder de aandacht te brengen en bewustzijn te creëren.

Hoe worden de opbrengsten van de verkoop van de poppen verdeeld?
De opbrengsten van de verkoop van de poppen die Atiqah Umarmukhtar maakt, worden verdeeld onder de kinderen die hebben deelgenomen aan de kunst- en essaywedstrijd.

Waar kan ik meer informatie vinden over het Together We Rise-programma?
Je kunt meer informatie vinden over het Together We Rise-programma door hier te klikken.

Waar kan ik de inspirerende video van Faith King’s verhaal bekijken?
Je kunt de inspirerende video van Faith King’s verhaal bekijken door hier te klikken.