Verlaten gebouwen trekken nieuwsgierige bezoekers ondanks problemen

De verlaten Oceanview Plaza in Los Angeles trekt nog steeds veel bezoekers, ondanks de problemen die zijn ontstaan sinds het project is stopgezet. De graffiti op de gebouwen heeft niet alleen de aandacht getrokken van bezoekers, maar ook van de plaatselijke politie.

De politie heeft te maken gehad met een grote toename van het aantal bezoekers sinds de graffiti op de gebouwen verscheen. Dit heeft geleid tot een aanzienlijke belasting van het politiepersoneel en heeft al 3000 uur aan mankracht gekost, zo verklaarde hoofdcommissaris Michel Moore deze week aan verslaggevers. Een aantal mensen is gearresteerd op verdenking van verschillende overtredingen, waaronder huisvredebreuk en vandalisme.

De politie heeft extra patrouilles ingezet en agenten moeten overuren maken om de veiligheid te handhaven. Er wordt zelfs overwogen om een hek rond de gebouwen te plaatsen, puin op te ruimen en mogelijk particuliere beveiligingsdiensten in te schakelen om de politie te ontlasten. Hiervoor zou een bedrag van $3 miljoen worden vrijgemaakt.

Ondanks alle problemen blijft de Oceanview Plaza de nieuwsgierigheid wekken van bezoekers, zoals de inwoner van Sacramento, Latasha Cooper. Voor haar symboliseert het de vele onvoltooide bouwprojecten die ze tijdens een recente roadtrip door Baja California in Mexico heeft gezien. Ze vindt het een metafoor voor het feit dat we vaak dingen beginnen en niet afmaken, wat uiteindelijk leidt tot verlies van geld en banen.

Haar verloofde, Mike Quintana, vindt het ook een typisch L.A. fenomeen. Hij wijst naar de drukke Crypto.com Arena en noemt het de toekomst van Amerika, waar ooit het geld op zal raken.

Terwijl de wind een versleten banner van Oceanview Plaza laat wapperen aan de overkant van de straat, blijven de kleurrijke graffiti-gebouwen bezoekers aantrekken. Ondanks de uitdagingen lijkt dit verlaten project een blijvende aantrekkingskracht te hebben op nieuwsgierige bezoekers.

Veelgestelde vragen over Oceanview Plaza

1. Wat is Oceanview Plaza?
Oceanview Plaza is een verlaten bouwproject in Los Angeles.

2. Waarom trekt het nog steeds veel bezoekers?
Ondanks de problemen die zijn ontstaan sinds het stopzetten van het project, blijven de kleurrijke graffiti-gebouwen nieuwsgierige bezoekers aantrekken.

3. Wat voor problemen zijn er ontstaan sinds het project is stopgezet?
Het project heeft geleid tot overlast, met name vanwege de graffiti op de gebouwen. Dit heeft ertoe geleid dat de lokale politie extra inzet heeft moeten tonen.

4. Hoe heeft de politie gereageerd op de toename van het aantal bezoekers?
De politie heeft extra patrouilles ingezet en agenten hebben overuren gemaakt om de veiligheid te handhaven. Er wordt zelfs overwogen om een hek rond de gebouwen te plaatsen en particuliere beveiligingsdiensten in te schakelen om de politie te ontlasten.

5. Zijn er mensen gearresteerd vanwege de overtredingen rondom Oceanview Plaza?
Ja, een aantal mensen is gearresteerd op verdenking van verschillende overtredingen, waaronder huisvredebreuk en vandalisme.

6. Hoeveel uren aan mankracht heeft het de politie gekost?
Volgens hoofdcommissaris Michel Moore heeft het al 3000 uur aan mankracht gekost.

7. Zijn er plannen om het project op te ruimen en te beveiligen?
Er wordt overwogen om puin op te ruimen, een hek te plaatsen en mogelijk particuliere beveiligingsdiensten in te schakelen. Hiervoor zou een bedrag van $3 miljoen worden vrijgemaakt.

Belangrijke termen/jargon:
– Graffiti: Tekeningen of opschriften die illegaal op muren of gebouwen worden aangebracht.
– Huisvredebreuk: Het zonder toestemming binnendringen van een woning of gebouw.
– Vandalisme: Opzettelijke beschadiging of vernieling van eigendommen van anderen.

Gerelateerde links:
Website Oceanview Plaza