Photograaf Bob Caccamise gaat met pensioen, maar zijn nalatenschap blijft

Als ik terug kon kijken door de lens van de camera die de meest memorabele momenten uit mijn carrière heeft vastgelegd, zou ik het oog van fotograaf Bob Caccamise zien. Maar nu, helaas, gaat Bob met pensioen. “Het is als Simon en Garfunkel die uit elkaar gaan, weet je, het is vergelijkbaar,” zei Bob. “Of het zou kunnen zijn als Bonnie en Clyde die uit elkaar gaan.”

Zijn humor en dierbare vriendschap hebben ervoor gezorgd dat mijn werk allesbehalve voelt als werk. We zijn al bijna 30 jaar partners en hebben elke uithoek van het land bezocht, waarbij we het vreemde en sombere hebben vastgelegd.

En om te bedenken dat dit allemaal begon met een toevallige ontmoeting op een bedrijfsfeest. “En hij (Hartman) zat daar alleen omdat niemand hem mocht, en ik zei tegen hem: ‘Als je een cameraman nodig hebt, ben ik je man’,” zei Bob.

Ik werd aangetrokken door zijn nederigheid. Maar het werken met hem ging niet zozeer over zijn rauwe talent als cameraman, het was gewoon leuk. “Maar het rauwe talent was er zeker,” zei Bob.

We hebben vaak te horen gekregen dat we op een oud getrouwd stel lijken. En ik weet zeker dat velen van jullie zich daarmee kunnen identificeren. Deze week vroegen we op Facebook om verhalen van andere “werkpartners”. Honderden reageerden en de relaties die ze beschrijven lijken verdacht veel op “echte” huwelijken. “Je hoeft bepaalde dingen niet echt uit te leggen, ze weten gewoon wat je denkt,” zei een respondent.

Mensen hebben mij altijd verteld dat ik de beste baan van Amerika heb, en dat is waar, maar niet om de reden die iedereen aanneemt. Het is omdat ik elke week Bob aan mijn zijde heb om de ervaring te delen. “We begonnen als werkvrienden en werden beste vrienden,” zei Bob. En dat zal nooit veranderen.

Steve Hartman is al sinds 1998 correspondent bij CBS News en diende daarvoor twee jaar als part-time correspondent.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

1. Wie is Bob Caccamise en waarom is hij met pensioen gegaan?
Bob Caccamise is een fotograaf die bekend staat om het vastleggen van de meest memorabele momenten uit de carrière van Steve Hartman, een correspondent van CBS News. Hij is met pensioen gegaan na bijna 30 jaar partnerschap met Hartman.

2. Hoe zijn Steve Hartman en Bob Caccamise partners geworden?
Steve Hartman en Bob Caccamise werden partners na een toevallige ontmoeting op een bedrijfsfeest. Hartman bood Caccamise aan om zijn cameraman te zijn en de samenwerking begon.

3. Hoe zou je hun partnerschap beschrijven?
Het partnerschap tussen Hartman en Caccamise wordt vaak vergeleken met een oud getrouwd stel. Ze hebben een sterke vriendschap en begrijpen elkaar zonder veel uitleg.

4. Wat maakte het werken met Bob Caccamise zo leuk?
Het werken met Bob Caccamise ging niet alleen om zijn talent als cameraman, maar vooral om zijn humor en vriendschap. Ze hebben samen veel gereisd en ongewone en sombere momenten vastgelegd.

Definities

– Cameraman: Een persoon die verantwoordelijk is voor het bedienen van de camera tijdens het filmen of fotograferen.

– Correspondent: Een journalist die werkt voor een nieuwsorganisatie en rapporteert over gebeurtenissen en ontwikkelingen op locatie.

Gerelateerde links

CBS News (link naar de homepage van CBS News)