Unieke Woontoren Voltooid in het Hart van Los Angeles

In het hart van Downtown Los Angeles is er eindelijk een nieuwe woontoren voltooid na de wereldwijde pandemie. Het project, genaamd Figueroa Eight, is gelegen op de hoek van de 8th en Figueroa Streets en bestaat uit 42 verdiepingen met 438 studio-, een- en tweekamerappartementen. Het gebouw is ontworpen door Johnson Fain en meet ongeveer 500 voet in hoogte.

Wat dit project werkelijk uniek maakt, is de moderne glazen en stalen architectuur. De parkeerstructuur boven de begane grond is bekleed met dezelfde soort glas als de woonlagen, zoals vereist door de Los Angeles City Planning Commission.

Op de begane grond biedt Figueroa Eight ongeveer 7500 vierkante voet aan winkelruimte. Momenteel zijn er 30 appartementen beschikbaar voor verhuur, met huurprijzen variërend van $ 2.715 tot $ 6.468 per maand. De penthouse-eenheden op de bovenste verdiepingen zijn apart geprijsd.

Naast de prachtige architectuur biedt de woontoren ook een scala aan voorzieningen voor de bewoners. Dit omvat onder andere een zwembad met cabana’s op het podiumniveau, een clubhuis, een lounge en meerdere dakterrassen.

Het Figueroa Eight-project is ontwikkeld door Mitsui Fudosan America, een dochteronderneming van het Japanse conglomeraat Mitsui Fudosan. Het bedrijf heeft het terrein op de hoek van de 8th en Figueroa Streets al sinds de jaren 80 in bezit. Eerder werd overwogen om hier een kantoortoren te bouwen, maar het terrein diende al bijna 30 jaar als parkeerplaats. Pas in 2016 werd het Figueroa Eight-project voorgesteld aan de stad.

Interieurontwerpbureau Rottet Studio en HKS Architects, als architect van het record, waren ook betrokken bij de bouw van de woontoren.

Figueroa Eight is nu de tweede hoogbouwappartementencomplex in Downtown Los Angeles die zijn deuren heeft geopend sinds het begin van de pandemie, vier jaar geleden. Het eerste complex, genaamd Beaudry, werd ontwikkeld door Brookfield en bevindt zich aan de overkant van de straat naast het Figat7th-winkelcentrum.

Met Figueroa Eight en plannen voor een vergelijkbare woontoren op de nabijgelegen 8th en Hope Streets, blijft Mitsui Fudosan America zijn aanwezigheid in het centrum van Los Angeles versterken. Volg ons op sociale media om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.

Een FAQ-sectie op basis van de belangrijkste onderwerpen en informatie uit het artikel:

1. Wat is het Figueroa Eight-project?
Het Figueroa Eight-project is een nieuwe woontoren in Downtown Los Angeles. Het gebouw bestaat uit 42 verdiepingen en heeft 438 studio-, een- en tweekamerappartementen.

2. Waar is het Figueroa Eight-project gelegen?
Het Figueroa Eight-project is gelegen op de hoek van de 8th en Figueroa Streets in Downtown Los Angeles.

3. Hoe ziet de architectuur van het gebouw eruit?
Het gebouw heeft een moderne glazen en stalen architectuur. Zowel de woonlagen als de parkeerstructuur boven de begane grond zijn bekleed met glas.

4. Welke voorzieningen zijn er beschikbaar voor bewoners?
De woontoren biedt verschillende voorzieningen, waaronder een zwembad met cabana’s, een clubhuis, een lounge en meerdere dakterrassen.

5. Wie heeft het Figueroa Eight-project ontwikkeld?
Het Figueroa Eight-project is ontwikkeld door Mitsui Fudosan America, een dochteronderneming van het Japanse conglomeraat Mitsui Fudosan.

6. Wie waren betrokken bij de bouw van de woontoren?
Interieurontwerpbureau Rottet Studio en HKS Architects, als architect van het record, waren betrokken bij de bouw van het Figueroa Eight-project.

7. Wat is het eerste hoogbouwappartementencomplex in Downtown Los Angeles sinds het begin van de pandemie?
Het eerste complex is genaamd Beaudry en werd ontwikkeld door Brookfield. Het bevindt zich aan de overkant van de straat naast het Figat7th-winkelcentrum.

8. Wat zijn de huurprijzen van de appartementen?
De huurprijzen van de beschikbare appartementen variëren van $ 2.715 tot $ 6.468 per maand. De prijzen voor de penthouse-eenheden op de bovenste verdiepingen zijn apart bepaald.

Belangrijke termen en jargon:
– Pandemie: een wereldwijde uitbraak van een besmettelijke ziekte;
– Woontoren: een hoog gebouw met verschillende wooneenheden.

Suggesties voor gerelateerde links:
Mitsui Fudosan
Johnson Fain