Waaghalzen gebruiken verlaten wolkenkrabber als lanceerplatform voor parachutesprongen in Los Angeles

Onverschrokken waaghalzen hebben een verlaten en met graffiti bedekte miljarden dollars kostende wolkenkrabber in het centrum van Los Angeles gebruikt als lanceerplatform voor parachutesprongen, blijkt uit een spectaculaire video.

In de video is te zien hoe een man van het onvoltooide dak van het Oceanwide Plaza af springt, het lege complex dat recentelijk dienst is gaan doen als canvas voor graffiti-artiesten. Hij stortte zich slechts een paar meter van het 50 verdiepingen tellende gebouw naar beneden, voordat hij zijn parachute opende en veilig naar de drukke straat daaronder zeilde.

Even later volgde een tweede persoon, die zich knielend op het dak bevond toen zijn medeplichtige sprong. Ook hij maakte een parachutesprong vanaf de rand van het gebouw.

De video werd vorige maand gedeeld op sociale media, maar kreeg deze week pas veel aandacht, met name van Los Angeles burgemeester Karen Bass.

De politicus, die het zat is, riep de ontwikkelaars op om de stad te vergoeden voor alle kosten die zijn gemaakt voor extra politiepatrouilles rondom het pand.

Na het incident met de parachutespringers zal de LAPD het gebouw in de gaten houden totdat de ontwikkelaars actie ondernemen om het te beveiligen.

“We hebben geen andere keuze dan dat te doen, want het is extreem gevaarlijk als mensen zich in dat gebouw bevinden”, vertelde Bass aan verslaggevers. “Ik vind het verschrikkelijk dat we stads- en andere politiemiddelen op deze manier moeten inzetten, maar we willen geen tragedie zien gebeuren, en ik garandeer je dat er daar een tragedie zal plaatsvinden.”

De parachutespringers zijn slechts enkelen van de tientallen indringers die het Oceanwide Plaza-pand hebben omgetoverd tot hun speeltuin.

Een duizelingwekkende video van vorige week toonde een waaghals die tijdens een regenstorm ‘s nachts over de rand van de 50e verdieping van het verlaten gebouw liep, met uitzicht op de Crypto.com Arena, de thuishaven van de LA Lakers, Clippers en Kings.

Inmiddels hebben graffiti-artiesten minstens 27 balkons op de drie gebouwen beschilderd. De gebouwen waren oorspronkelijk bedoeld als een miljard dollar kostend complex van luxe appartementen en commerciële ruimtes, maar de bouw werd stopgezet in 2019 toen de ontwikkelaars door het geld heen waren.

De wolkenkrabbers stonden vijf jaar lang onvoltooid leeg voordat graffiti-artiesten er belangstelling voor kregen.

Sinds vorige week zijn er minstens een half dozijn mensen gearresteerd omdat ze het terrein betraden.

Een resolutie van de gemeenteraad geeft de in Beijing gevestigde ontwikkelaars Oceanwide Holdings tot zaterdag de tijd om het terrein schoon te maken.

Als de deadline niet wordt gehaald, zal de stad zelf actie ondernemen en de ontwikkelaars de rekening sturen.

FAQ:

1. Wat gebeurde er met het verlaten gebouw in het centrum van Los Angeles?
– Een groep waaghalzen heeft het verlaten en met graffiti bedekte Oceanwide Plaza gebruikt als lanceerplatform voor parachutesprongen.

2. Wie sprong er vanaf het dak van het gebouw?
– In de video is te zien hoe een man van het onvoltooide dak van het Oceanwide Plaza af springt en later volgde een tweede persoon.

3. Wat gebeurde er nadat de video op sociale media werd gedeeld?
– De video kreeg veel aandacht, vooral van Los Angeles burgemeester Karen Bass, die de ontwikkelaars opriep om de stad te vergoeden voor alle kosten die zijn gemaakt voor extra politiepatrouilles rondom het pand.

4. Wat zal er gebeuren met het gebouw na het incident met de parachutespringers?
– De LAPD zal het gebouw in de gaten houden totdat de ontwikkelaars actie ondernemen om het te beveiligen.

5. Hoeveel graffiti-artiesten hebben het Oceanwide Plaza-pand gebruikt als hun speeltuin?
– Graffiti-artiesten hebben minstens 27 balkons op de drie gebouwen beschilderd.

6. Zijn er mensen gearresteerd voor het betreden van het terrein?
– Sinds vorige week zijn minstens een half dozijn mensen gearresteerd omdat ze het terrein zijn betreden.

Definitions:

– Oceanwide Plaza: Een verlaten complex in het centrum van Los Angeles dat oorspronkelijk bedoeld was als een miljarden dollars kostend complex van luxe appartementen en commerciële ruimtes.

– LAPD: Afkorting voor Los Angeles Police Department, de politieafdeling van de stad Los Angeles.

– Graffiti-artiesten: Kunstenaars die hun kunstwerken maken door het aanbrengen van tekeningen of teksten op muren, gebouwen, of andere oppervlakken in de openbare ruimte.

Suggested Related Links:

Oceanwide Plaza
Los Angeles Police Department