Housescape Design Lab creëert unieke handgemaakte cabin van Mr. New in Chiang Mai

In het hart van Chiang Mai heeft Housescape Design Lab een opvallende constructie gerealiseerd: de handgemaakte cabin van Mr. New. Bijna elk aspect van dit gebouw is gebaseerd op lokale technieken en materialen. Het streven was om import van materialen tot een minimum te beperken, wat in lijn is met de ethische arbeidsprincipes die met de opdrachtgever zijn besproken. De uitdaging van dit project was om het gebouw naadloos te integreren in de natuurlijke omgeving van het Mae Rim District, op slechts 20 kilometer van Chiang Mai.

Omringd door meren en heuvels is de locatie van het gebouw zo gekozen dat de helft van de dagelijkse activiteiten in verbinding staat met de oever van het meer. Dit biedt niet alleen praktisch gebruik, maar ook een zintuiglijke ervaring van de omgeving. Hoewel het gebouw als een cabin wordt gecategoriseerd vanwege zijn formaat, is het ontwerp zo opgezet dat het aan alle drie de zijden een verbinding met de buitenwereld mogelijk maakt. De openingen variëren afhankelijk van de aard van de activiteit.

Het ontwerp van het gebouw is afgestemd op de lokale omgeving en maakt gebruik van een zadeldak en dakranden die geschikt zijn voor het klimaat in Thailand. Voor het dak is gekozen voor een combinatie van geomembranen en natuurlijke vezels, wat een antwoord biedt op uitdagingen zoals regen en zonlicht. Het huis is ontworpen volgens het concept van een Open Plan Mobility, waarbij flexibiliteit voor dagelijkse activiteiten centraal staat, of het nu gaat om ontspannen op de slaapbank of koken in het eetgedeelte.

Bij de constructie van dit gebouw staat vakmanschap centraal. Bijna elk onderdeel van het gebouw is met de hand vervaardigd volgens lokale technieken. Hierbij is gestreefd naar een lokale inkomensverdeling, wat een uitdaging vormt voor het idee dat ‘Ornament is Crime’ zoals ooit verkondigd door Adolf Loos. Ongeveer 95% van het huis is met de hand gemaakt, met oog voor detail zoals handgrepen en meubels, die rechtstreeks inspelen op de behoeften van de gebruiker.

In het ontwerp zijn twee door mensen gemaakte rotsen opgenomen, wat uitnodigt tot reflectie over de ‘Ontologie in Architectuur’ en de grens tussen realiteit en de objecten in de gebouwde omgeving ter discussie stelt. Deze bewuste verkenning moedigt een heroverweging aan van de rol van architectuur – of deze nu geworteld blijft in milieubewust ontwerp of evolueert tot een object dat bemiddelt tussen mensen en de realiteit van de aarde.

Met behulp van handgemaakte constructie en lokale technieken heeft Housescape Design Lab een unieke cabin gecreëerd die naadloos in de natuurlijke omgeving van Mae Rim District integreert, op slechts 20 km van Chiang Mai.

FAQ:
1. Wat is de locatie van de handgemaakte cabin van Mr. New?
– De handgemaakte cabin van Mr. New is gelegen in het Mae Rim District, op slechts 20 kilometer van Chiang Mai.

2. Welke principes zijn gevolgd bij de constructie van het gebouw?
– Bij de constructie van het gebouw zijn ethische arbeidsprincipes gevolgd, waarbij gestreefd werd om import van materialen tot een minimum te beperken en lokale technieken en materialen werden gebruikt.

3. Hoe heeft het ontwerp rekening gehouden met de natuurlijke omgeving?
– Het gebouw is ontworpen om naadloos te integreren in de natuurlijke omgeving van het Mae Rim District. Het is zo geplaatst dat de helft van de dagelijkse activiteiten in verbinding staat met de oever van het meer, wat zorgt voor praktisch gebruik en een zintuiglijke ervaring van de omgeving.

4. Welke rol speelt vakmanschap in de constructie van het gebouw?
– Vakmanschap staat centraal in de constructie van het gebouw. Bijna elk onderdeel is met de hand vervaardigd volgens lokale technieken, met oog voor detail en een lokale inkomensverdeling.

5. Wat is het concept achter het ontwerp van het huis?
– Het huis is ontworpen volgens het concept van een Open Plan Mobility, waarbij flexibiliteit voor dagelijkse activiteiten centraal staat. Het ontwerp maakt aan alle drie de zijden een verbinding met de buitenwereld mogelijk, afhankelijk van de aard van de activiteit.

Definities:
– Mae Rim District: een district gelegen op ongeveer 20 kilometer van Chiang Mai in Thailand.
– Ethische arbeidsprincipes: principes die streven naar eerlijke arbeidsomstandigheden en het minimaliseren van schade aan het milieu.
– Open Plan Mobility: een ontwerpconcept dat flexibiliteit biedt voor dagelijkse activiteiten en de mogelijkheid om verbinding te maken met de buitenwereld.

Suggested related links:
Housescape Design Lab
Chiang Mai