Een Betoverende Avond vol Kunst en Cultuur onder de Sterren

Op een schilderachtige locatie, onder de bomen en verlichting, bood Arts Under the Stars een avond vol live poëzie, verhalen van Samuel Clemens/Mark Twain en Cherokee verhalen in een intieme setting. Het evenement werd georganiseerd door de Arts Council of Tahlequah en vond plaats bij het landhuis van edelsmid Pat Synar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd met pianomuziek van John Fite, een selectie van hors d’hoeuvres, zoete thee, fruitwater en wijnen, een mosroute om te bewandelen, scrapbooks van de kunstraad om doorheen te bladeren en originele kunstwerken die elke deelnemer kon bewonderen. Aan het einde van de avond koos elke deelnemer een nummer zonder het kunstwerk te zien en mocht daarna een kunstwerk uitkiezen om mee naar huis te nemen.

Fotograaf/dichter Dr. David Jennings had 10 foto’s op canvas afgedrukt – een giclee – en las het bijbehorende gedicht voor aan het publiek. Hij schonk later de canvasprints aan de kunstraad en mensen konden tegen een extra donatie ook een exemplaar mee naar huis nemen.

Dennis Tibbits, gekleed in een wit pak en geschminkt als Mark Twain, mengde zich onder de gasten. Na het poëzievoordracht nam Tibbits, als Twain, het podium over. Hij werd vergezeld door vier andere leden van de Tahlequah Community Playhouse, Dr. Craig Clifford, Peggy Kaney, Joe Weavel en Coty Thompson, om inzicht te geven in de verhalen van Mark Twain met korte scènes. De show, samengesteld door Tibbits, was gebaseerd op een toneelstuk geschreven door Dr. Carl Farinelli en wijlen Dr. Jim Walker.

De derde artiest was Gayle Ross, die drie Cherokee verhalen vertelde, waaronder “Hoe We De Aardbei Kregen” en “Hoe De Buzzard Zijn Topknot Verloor”. Haar vertelkunst trok de luisteraar het verhaal in terwijl ze elk verhaal weefde, zoals het verhaal van de eerste man en vrouw die ruzie kregen en de vrouw wegliep. Uiteindelijk legde God aardbeien op haar pad om haar langzaam genoeg te laten lopen zodat de eerste man haar kon inhalen, zijn excuses kon aanbieden en het weer goed kon maken.

“Ik vond vooral de sterke gemeenschapszin onder de aanwezigen geweldig. En ik heb erg genoten van Mark Twain”, aldus Ross. Ze koos een quilt met het ontwerp “Meisje met een Hoed” als kunstwerk om mee naar huis te nemen.

Het evenement werd door de gasten ervaren als een onvergetelijke avond vol kunst en cultuur. Het samenkomen van diverse individuen die toegewijd zijn aan het bevorderen en vieren van de lokale kunstscene zorgde voor een magische sfeer. De Arts Council of Tahlequah en de Tahlequah Community Playhouse waren verheugd over de geslaagde samenwerking en kijken uit naar toekomstige evenementen, zoals de Tahlequonia Art Show en de ACT Gala.

Veelgestelde vragen (FAQ) over Arts Under the Stars:

1. Wat was Arts Under the Stars?

Arts Under the Stars was een evenement georganiseerd door de Arts Council of Tahlequah. Het vond plaats bij het landhuis van edelsmid Pat Synar en bood een avond vol live poëzie, verhalen van Samuel Clemens/Mark Twain en Cherokee verhalen in een intieme setting.

2. Waar vond het evenement plaats?

Het evenement vond plaats bij het landhuis van edelsmid Pat Synar, een schilderachtige locatie onder de bomen en verlichting.

3. Wie organiseerde het evenement?

Het evenement werd georganiseerd door de Arts Council of Tahlequah.

4. Welke activiteiten waren er tijdens het evenement?

Bij aankomst werden gasten verwelkomd met pianomuziek, hors d’oeuvres, zoete thee, fruitwater en wijnen. Er was ook een mosroute om te bewandelen, scrapbooks van de kunstraad om doorheen te bladeren en originele kunstwerken om te bewonderen. Aan het einde van de avond mocht elke deelnemer een kunstwerk uitkiezen om mee naar huis te nemen.

5. Wat waren de bijdragen van de artiesten?

Fotograaf/dichter Dr. David Jennings had 10 foto’s op canvas afgedrukt en las het bijbehorende gedicht voor. Hij schonk later de canvasprints aan de kunstraad. Dennis Tibbits trad op als Mark Twain en gaf inzicht in de verhalen van Mark Twain met korte scènes. Gayle Ross vertelde drie Cherokee verhalen.

6. Welke toekomstige evenementen worden er genoemd?

Toekomstige evenementen die worden genoemd zijn de Tahlequonia Art Show en de ACT Gala.

Belangrijke termen en begrippen:

– Arts Council of Tahlequah: De Arts Council of Tahlequah is een organisatie die zich inzet voor het bevorderen en vieren van de lokale kunstscene in Tahlequah, Oklahoma.

– Mark Twain: Mark Twain was het pseudoniem van Samuel Clemens, een bekende Amerikaanse schrijver en humorist.

– Cherokee verhalen: Cherokee verhalen zijn traditionele verhalen afkomstig van de Cherokee-indianen, een inheems volk uit het zuidoosten van de Verenigde Staten.

Suggesties voor gerelateerde links:

Arts Council of Tahlequah
Tahlequah Community Playhouse

Let op: De exacte URL’s zijn niet bekend, daarom zijn deze links niet in tags geplaatst. U kunt de links handmatig invoegen met de correcte URL’s.