Hart van de stad komt tot leven met nieuwe residentiegezelschappen in het Tempe Center for the Arts

Het Tempe Center for the Arts (TCA) heeft zojuist een lijst bekendgemaakt met lokale talenten die van 2024 tot 2027 op het podium zullen schitteren. Zeven plaatselijke gezelschappen hebben de felbegeerde titel van Residentiegezelschap in de wacht gesleept en staan klaar om Tempe te overspoelen met alles van traditionele muziek tot symfonische hoogstandjes, aldus de Gemeente Tempe.

Deze gezelschappen zijn niet lukraak gekozen. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd door de Tempe Arts and Culture Commission en de vertegenwoordigers van het TCA. Deze nieuwe groep bestaat uit zowel nieuwkomers als doorgewinterde artiesten, die het publiek willen betoveren en verbinden. Onder de geselecteerden bevinden zich nieuwkomers zoals Cultural Coalition en het Tempe Community Chorus, maar ook vertrouwde namen zoals de Arizona Wind Symphony (AWS) en niet te vergeten het Phoenix Children’s Chorus met hun jeugdige harmonieën.

Laat je echter niet misleiden door de term “residentiegezelschap”. Het TCA is de springplank geweest voor talloze optredens die zowel de lokale bevolking als toeristen hebben weten te bekoren. Met meer dan 230 evenementen en naar verwachting meer dan 55.000 bezoekers in de komende drie jaar, zal het centrum bruisen van activiteit. Brendan Ross, adjunct-directeur van Tempe Arts and Culture, verwoordde het treffend: “Residentiegezelschappen fungeren als een broedplaats voor creatieve vitaliteit en betrokkenheid van de gemeenschap en spelen een essentiële rol bij het in stand houden van een bruisend kunstencentrum waar iedereen zich welkom voelt.”

Burgemeester Corey D. Woods van Tempe voegde hieraan toe en prees de veelzijdigheid van de creatieve inspanningen die door het TCA worden geleverd en waarmee de artistieke ambities van de stad worden weerspiegeld. “Dit vernieuwde residentieprogramma zorgt ervoor dat het TCA blijft aansluiten bij de huidige behoeften van de kunstsector van de stad,” aldus de Gemeente Tempe. Gratis openbare optredens maken deel uit van het aanbod, omdat inclusiviteit het motto is als het gaat om kunst in Tempe.

FAQ:

Q: Wat is het Tempe Center for the Arts (TCA)?
A: Het Tempe Center for the Arts (TCA) is een cultureel centrum in Tempe dat verschillende artistieke disciplines ondersteunt en faciliteert.

Q: Welke gezelschappen hebben de titel van Residentiegezelschap gewonnen?
A: Zeven lokale gezelschappen hebben de titel van Residentiegezelschap gewonnen. Dit zijn Cultural Coalition, Tempe Community Chorus, Arizona Wind Symphony (AWS), Phoenix Children’s Chorus en nog enkele anderen.

Q: Hoe worden de gezelschappen geselecteerd?
A: De gezelschappen worden zorgvuldig geselecteerd door de Tempe Arts and Culture Commission en vertegenwoordigers van het TCA.

Q: Wat is een residentiegezelschap?
A: Een residentiegezelschap is een groep artiesten die voor een bepaalde periode (in dit geval van 2024 tot 2027) gevestigd is in het TCA en optredens verzorgt.

Q: Welke activiteiten kunnen we verwachten in het TCA?
A: Het TCA zal naar verwachting meer dan 230 evenementen organiseren en meer dan 55.000 bezoekers ontvangen in de komende drie jaar. Er zullen diverse optredens plaatsvinden, variërend van traditionele muziek tot symfonische hoogstandjes.

Belangrijke termen:

– Tempe Center for the Arts (TCA) – Het cultureel centrum in Tempe waar de residentiegezelschappen van 2024 tot 2027 zullen optreden.

– Residentiegezelschap – Een groep artiesten die voor een bepaalde periode gevestigd is in het TCA en optredens verzorgt.

– Tempe Arts and Culture Commission – Een commissie die verantwoordelijk is voor de selectie van de residentiegezelschappen in samenwerking met vertegenwoordigers van het TCA.

Gerelateerde links:
Tempe Center for the Arts – Officiële website van het Tempe Center for the Arts.
Gemeente Tempe – Officiële website van de gemeente Tempe.